Naomi Nota

Naomi doet haar PhD in de groep Communicatie in Sociale Interactie aan het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, het Donders Centrum voor Brein, Cognitie en Gedrag en de Radboud universiteit. Ze groeide op in Frankrijk en studeerde taalwetenschap in Leiden. Na een jaar als onderzoeksassistent aan het Max Planck kon ze in 2019 beginnen met haar PhD.

Ze bekijkt hoe lichaamstaal, zoals kijkrichting, gezichtsuitdrukkingen en gebaren, het verwerken van de gesproken taal beïnvloed. Wat breder getrokken is ze geïnteresseerd in taalverwerking in de context van een gesprek met nonverbale interactie.

Verder tekent Naomi graag en houdt ze van buitenactiviteiten, zoals klimmen (hoewel dat in Nederland met het gebrek aan bergen meestal binnen moet gebeuren).


Lachen als een boer met kiespijn

Een neppe glimlach herkennen is soms moeilijker dan je denkt. Hoewel mensen van nature sociale wezens zijn, zijn de meesten van ons verrassend slecht in herkennen of een glimlach oprecht is of niet.


Ben jij al uitgezoomd?

Stel je voor dat je scherm ineens bevriest, of dat het beeld van je vriend of collega plotseling hapert terwijl hij of zij klinkt als een robot. Jij wilt iets zeggen, maar je weet niet zeker wanneer het jouw beurt is in het gesprek. Er valt een ongemakkelijke stilte. Het scherm wordt zwart.