Christina Papoutsi

Christina is promovenda bij de afdeling Psychology of Language van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. Ze komt oorspronkelijk uit Thessaloniki, Griekenland, waar ze haar BA in Engelse taal en literatuur heeft behaald. Na een paar jaar als EFL-docent in Griekenland, Spanje en het VK te hebben gewerkt (EFL staat voor English as a Foreign Language), verhuisde ze in 2018 naar Nederland om een onderzoeksmaster Taalwetenschap te doen aan de Universiteit Utrecht.

Nadat ze verliefd was geworden op het vakgebied van de psycho- en neurolinguïstiek, besloot ze haar stage en scriptie over de neurale mechanismen die ten grondslag liggen aan woordplanningsprocessen te doen in het Donders Centre for Cognition, in Nijmegen. Voor haar doctoraat zal ze onderzoek blijven doen naar spraakproductie, waarbij ze zich zal concentreren op hoe dat proces zich ontvouwt tijdens gesprekken.

Buiten haar academische interesses brengt ze graag tijd door met haar 10-maanden-oude chocolade-labrador-puppy, Mocha, en traint ze haar om op te groeien tot een dame met goede manieren.